Endnu en hyggelig aften i byen med Maja - der har indviljet i navns nævnelse, fordi "det er lettere at læse". Man skulle tro, hun var journalist ;-)
Aftenens planer inkluderede den tidlige aftenforestilling af Juno i Metropol, så restauranten blev udvalgt på baggrund af en særdeles kompliceret algoritme over placering, tilsyneladende atmosfære, pris og det faktum, at jeg aldrig har været der før, men har studeret menukortet mange gange på vej til arbejde ;-)
Med andre ord... Il Peccato på Axel Torv.
Il Peccato er en super hyggelig, lidt trendy italiensk restaurant beliggende i de lokaler, der engang husede "Baren", hvis der er nogen, der kan huske det program (Internettet glemmer aldrig. Husk det, når I lægger jeres feriebilleder på Face Book - eller i det mindste, når I lægger MINE feriebilleder på Face Book...)
Restauranten er indrettet med små borde, hvide duge og ægte italienere i restauraten og bag baren. Køkkenet er helt åbent, og ville få min veninde, kokken, til at græde store, fede glædestårer, hvis hun havde adgang til noget lignende.
Menukortet indeholder et rimeligt udvalg af italienske retter anført at hjemmelavet pizza og pasta, hvilket indbyder til grundig fordybelse. For at nå filmen, måtte vi dog besluttet os, og jeg havde da også på forhånd lagt mig fast på en pastaret. Maja var ikke langt efter, og vi faldt begge for Raviolial Fungi Porcini - Frisk ravioli farseret med Karl Johan svampe tilsmagt med smør, frisk salvie og parmesanost.
Raviolien var delikat anrettet i en af de der store, semidybe, hvide tallerkener, vi alle sammen ville ønske, vi havde i køkkenet, men som vi ALDRIG ville få brugt, fordi de er for store til opvaskemaskinen. Jeg ELSKER at spise af de tallerkener :-D
Raviolien var kogt til perfekt bid og garneret med stegte cherrytomater og en velsmagende cremet sovs. Det smagte pragtfuldt... Perfekt konsistens, perfekt krydret, perfekt balance mellem mængden af sovs og ravioli.
Skal man være en smule krakilsk - og det skal man jo engang imellem, er jeg næsten sikker på, at osten ikke var parmasanost med grana. Grana har en mere kornet, tør karakter og er mindre sød en parmasanost - prøv selv forskellen ved lejlighed. Læg først vejen forbi Irma, der har begge dele i god kvalitet, lav derefter en omgang pasta med tomater, basilikum, bacon, rigelige mængder olivenolie, friskkværnet peber og hvidløg. Del portionen i to og garner den ene med parmasan og den anden med grana. Begge er skønt, men man kan godt smage forskel...
Nå - jeg skal ikke mit madnørderi gå ud over dem. Det smagte skønt! 125 kr pr. snude for maden, dertil en cola til mig og vandet var gratis. Så kan man da ikke tillade at brokke sig :-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment