Friday, January 30, 2009

Tea Restaurant

Endeligt tilbage i den gamle gænge...

Efter et efterår plaget af overarbejde og specialesump lykkedes det endeligt at finde tid til en god middag med Christian - min trofaste følge, når spiselivet i København skal udforskes. Det kan være billigt eller dyrt. Traditionelt eller fusion - bare det er godt, og en ny spiseoplevelse for os begge.

Årets første stop blev, på anbefaling af AOK, Tea Restaurant i Helgolandsgade på Vesterbro.

Restauranten er ganske undseelig set udefra, men når man først kommer ind, er der hyggeligt med god plads mellem bordene og en akustik, der gør det nemt at tale og grine sammen uden at forstyrre nabobordet alt for meget.

Menukortet er en del mere overskueligt, end man ellers er vant til fra kinesiske restauranter, men vi valgte nu alligevel at kaste os over en af de faste menuer - et valg man sjældent fortryder de gode steder. Her er der nemmeligt tænkt over sammensætningen...

Første ret var pandekager med sprøde strimler af and, friske grøntsager og en lækker hoi-sin sauce. Så absolut en af de lækreste anderetter jeg har fået i lang tid - ikke mindst pga friskheden af ingredienserne.

Retten blev efterfulgt af store saftige svinedumplings, som jeg varmt kan anbefale at dyppe i hoi-sin saucen frem for den sædvanlige soyasovs. MUMF!

Herefter blev vi forkælet med ris og endnu en ret med and. En lidt krydret sag med store bider grøntsager, der gør at retten på ingen måde føles tung eller klistret, som den slags retter ellers godt kan gøre.

Endeligt var der frit valg på dessertkoret. Vi valgte begge en dampet riskugle rulet i kokos og serveret med kokosis og frugt, som jeg var betydeligt mere vild med en stakkels Christian - men konsistensen er da også en anelse "gummiagtig", som man nok enten elsker eller hader. Et rafineret pif var, at der var anvendt sorte ris, hvilket stod i indbydende kontrast til kokosflagerne udenpå.

Til hele herligheden drak vi en grøn sommerthe, som løbende blev fyldt op at de søde værter.

Som altid en anbefalelsesværdig spiseoplevelse :-)

1 comment:

Anonymous said...

god start